Good Eye Might

Tjeenare ja nu vart det ett tag sen vi uppdaterade, tiden rullar på snabbt och bristen på wifi gör det inte lättare men iallafall idag är det precis 2 månader sen vi anlände till Sydney och det känns som om vi varit med om massor fast det fortfarande bara är början av äventyret ! Som sagt har det ju hänt en del sen sist vi skrev , tänker tyvärr inte ens försöka sammanfatta allting vilket jag hoppas är förståligt ;) Men det blir iallafall en del bilder och lite text :)
 
Tänkte berätta mest om vår lilla road trip på 10 dagar till Uluru eller Ayeres Rock , och för er som inte visste så är det nämligen världens största sten. Då kan man ju verkligen tänka för sig själv , åka 550 mil för o se en sten.... en sten. Men japp helt klart ! går inte o beskriva ens med bilder utan man måste uppleva det , rekommenderas starkt !
 
Men det började i Melbourne ,den första utmaningen var ju att bara hitta till stället där vi skulle hyra det men efter lite snack med en local nisse som vi träffa så löste det sig. Vi skulle hyra en såkallad campervan det är helt enkelt en minibuss som är renoverad för att bo/leva i med köksutrustning och sovplats , awesome , nästa fråga är hur man  klämmer in 5 feta grabbar i en sådan ?
 
 
 
 
 
 
En fräsch köksinredning från kvick nu på kampanj pris för endast 12 999kr , slå till idag och få en gratis stekpanna från OBH Nordica.
 
 
färdig bäddat där nere ! nästan...
 
 
 
överschlaaaaafen , tråkigt för den som har klaustrofobi 
 
bild från baksätets vy i bilen !
 
bild framifrån fast med 2 studar i baksätet !
 
 
Helhets bild på campervanen. 3,2 meter hög !
 
 
Att navigera sig ur Melbourne var något vi inte direkt sett fram emot men , tack vare Uffe som hade Google Maps gick det susen , god bless google. Den första dagen hände det inte så mycket förutom ett när vi skulle sova på en random parkering kom det några coola gangster pågar med sina tuffa bilar o skulle gasa lite extra utanför vår ruta.... Dag 2 inleds starkt med att vi blev stannade av snuten , men eftersom det är 0,5 promille här i Australien var det ju chill o köra efter sådär 5 öl så vi knäckte en till o fortsatte norrut!
(För mammorna och tanterna där hemma så behöver ni inte oroa er detta stämmer inte)
Skön snut som bara skulle kolla läget !
 
Måste ju påstå att köra i öknen är ju inte allt för spännande så länge man inte är intresserad av sand och buskar. Så dagarna gick mest ut på att sova , lyssna på musik eller titta på sand... Men vi såg däremot verkligen fram åt att vi se några kängurus ! Fast tydligen ville gud göra bilturen ännu tråkigare genom att placera ut massa avlidna kängurus , tack ! Men eftersom man ska se allt från den ljusa sidan så hade vi ju något nytt att titta på förutom sand, döda kängurus, väldigt intressant ska ni veta.
detta var i stortsätt den dagliga synen ! en låååååååååång väg.
 
 
Den berömda skylten var ju tvungen att vara med !
 
 
söt bild båstad grabbsen !
 
 
 
Ju närmare vi kom vårt mål blev det också med milen mycket varmare vilket inte var direkt positivt för dem som satt i baksätet där det inte fanns någon AC, ja ni förstår nog vad det betyder, VARMT. Det kändes som om man satt o tränande inför VM i bastubadning , ingen vacker syn, samtidigt som svetten kramades ur en förvandlades man allt mer till en uttorkad tvättsvamp som inte fått vatten på veckor. Men inte stoppade detta oss , milen rullade på och till sist såg vi äntligen vår sten !
 
världens största sten, den ser nästan overklig ut !
 
Nu blev det ju genast mer text än förväntat, men det tar ju en satans tid o ladda upp bilder... duh , drygt. Men i vilket fall som jag nämde tidigare så går det verkligen inte beskriver hur häftigt det var att se Ayers rock eller hur det stavas men iaf lägger upp någon bild på det. Vi chillade utanför stenen ett tag o lagade litta käk jag var rätt tjurig för mitt blodsocker var ju i båtten av jordens avgrund samtidigt som det var stekhett utanför , det värsta var ju att vattnet var slut. Efter lunchen kollade vi på något skumt Aborigin kultur hus, var väl inte allt för intressant om jag ska vara ärlig , det var mer underligt eftersom där fanns en film på en naken aboriginsk kvinna som dansade väldigt konstigt samtidigt som hon sjöng på ett väldigt oförstårligt språk. Men tiden var knapp och det var bara o hoppa in i bussen för att börja färden tillbaka till civilisationen. 
 
 
Efter 3 dagar utan o duschat i bastubilen var lukten inte speciellt fräsch där inne , man kände sig som ett träsktroll eller iallafall mer än vanligt men hur som helst hade en dusch varit väldigt välbehövligt ! Som en blixt från en klar himmel , PANG , så när jag ska betala så säger snubben i kassan.
- Ni killar är inte sugna på o låna en dusch och vår pool? 
- er POOL ? 
japp det var som en oas mitt ute i öknen , pool och dusch , vem kunde tro det va?
2 timmare senare och fräschare var vi på väg igen.
gott som saaaaatan !
 
Nästa stopp var gruvstaden Coober Pedy , japp gruvstaden, det är nämligen en stad som ligger till 50% under marken rätt coolt faktiskt samtidigt som dem står för 90% av världens försörjning av opaler ! eller något liknande. Men det var ju inte riktigt därför vi var där , det var nämligen så att dem hade Australiens bästa pizza där ute, och jag menar.. det är väl klart man måste testa det. Sagt och gjort där satt vi alla 5 vid ett bord och kliade oss i huvudet samtidigt som vi funderade på varför vi just beställt in pizza för 700kr !
Tre gigantiska pizzor serverades framför oss och det var bara o hugga in , vi ångrade oss lite efter att vi insåg att det hade bara räckt med 2 pizzor haha men mätta o belåtna fortsatte vi med pizzakoma ! ( pizzakoma är ett ord som har sitt ursprung från paltkoma, paltkoma får man när man äter för mycket palt som senare sväller i magen så att man inte kan röra sig på 2 dagar)
 
 
 
Spolare fram tiden lite. Så är vi nu snart ute på the great ocean road , tyvärr har vi inte några bilder på det eftersom kamerabatteriet tog slut. Klockan är dessutom mycket så tänkte bara säga att great ocean road var riktigt cool att få se. För er som inte vet är det en havs remsa på 10km där har blivit massor av häftiga bergsformationer av vind och vatten och häftiga små stränder och feta vyer !
 
 

Nattetid var det pokernight, fast egentligen spelade vi neger o president.....
 
 
 
Fotbollspaus !
 
 
 
Så det var slutet på vår road trip blev lite mer text än förväntat men i allafall någon kanske är intresserad av att läsa förhoppningsvis. 
Vi kom tillbaka till Melbourne där vi bestämde oss för att chilla ett tag, var det tänkt , men Tony och Victor hade nya planer. Victor drog till Sydney och Tony stack till Byron Bay , så 5 blev till 3. Jag Bengan och Uffe, aha tänkte vi vad ska vi göra nu då... så vi skulle ju först hitta någonstans att bo, men vältajmat som vanligt kom vi perfekt till Australian Open i tennis så vi var hemlösa i 3 dagar , jippie.. Men allt blir ju bättre med lite goon ?! ni kommer väl ihåg goon:et hoppas jag? Vin som kan innehålla fisk och äggrester , mhm kvalité är det som vi gillar. Men det var inte hela världen det var bara o hitta en park bänk eller ett parkeringhus o sova i hahah, men nu har vi iallafall testa på att vara uteliggare. 
Efter vi fått boende började vi leta jobb direkt , ringde runt satan. Tro det eller ej men det hittade vi i en stad 50 mil utanför Melbourne ... rätt öde kan man säga. Men här händer det inte mycket. Nu måste jag sova plus jag har ju snart kramp i fingrarna ! 
Tjaaaarååå
 
// Simoooooooon