En stor FET update

Hallaow ! 
 
Jo nu var det ju ett tag sen det blev en update så kände att det var på tiden, det har ju hänt en hel del sen sist ! Ska försöka skriva en så bra recap som möjligt och för er äldre som inte vet vad recap betyder, så är det att jag helt enkelt ska återberätta allt ! 
 
Nå vart ska vi börja, well. Jag tror det var fredag och vi började bli lite oroliga vart vi skulle sova eftersom på söndagen så ja.. hade vi inget boende. Så hela dagen gick åt att sitta vid en dator och leta boende. Här i Australien har de en hemsida som är lik blocket där hemma så kallad Gumtree. Där spenderade vi vår fredags förmiddag utan resultat. Ajrååå. Men med lite tur och en åtlig Victor hittade vi till sist en lägenhet i ett område så kallat Pyrmont. Det utalas "Pyyyymon" för er som vill veta. I vilket fall den här lägenheten skulle kosta oss 800$ i veckan , men eftersom vi bara ville hyra den en månad ville vår lille indiska hyresvärd öka priset till 1200 dollar stället , vilket är svin dyrt men vi blev tvugna o ta det, men eftersom vi är 7 pers o dela är det helt OK. Det var ju dock ett litet bakslag när vi insåg att det ingick husdjur i hyran.... kackelackor. Det var bara att dra fram dammsugaren och så vart problemet löst!  Aja detta var ju tvunget o firas med gille på kvällen !
 
Nästa dag, lördag alltså, blev ju en lagom go bakisdag med alla möjliga fylle-historier för dem som tappat minnet. Men idag var det planerat att dra till Bondi beach och så blev det också, där skulle det serveras så kallat BBQ men sen hur Australienare tolkar BBQ vet jag inte, men vi fick en schlane (korv) och lite bröd ? aja what ever kom till Bondi iaf och vilken strand alltså GALET !
 
Söndagen kommer jag inte ihåg för de va så längesen men tror bara att vi flyttade in i lägenheten o chillade. 
 
Måndags stack vi till Work And Travel's högkvarter och fixade lite med våra CV lämnade in och ställde oss i arbetskön. Men som en blixt från en klar himmel kommer Max fram (alltså vår arbetsförmedlare) och frågar ifall vi ville jobba imon (Tisdag) och klart att vi ville det !
 
Så klockan 9 på tisdagen bar vi av mot vårt nya jobb som låg 20 minuter utan för centrum i Sydney. Vi skulle jobba för ett möbel företag vid namn King Furniture och jaaa det var ju verkligen kungligt ! Fräscha möbler som satan. Vår uppgift var i stortsätt att möblera om hela butiken för att "svira" om till sommar kollektionen. Efter 8 timmar var våran arbetsdag klar, och vi fick lära oss känna 3 sköna snubbar från helsingborg också ! Schööönt.  
 
På onsdagen blev vi väckta av att alla våra mobiler ringde kl 8 på morgonen. Gissa vem det var? jo de var Max igen som sa att vi hade ännu ett jobb på en ny Kings butik i en annan del av Sydney, så snabbt som fan käka vi frulle o bytade till arbetskläder och off till ännu ett jobb! Vi hade tydligen presterat så bra dagen innan att vi blev rekommenderade av Kings vilket gjorde att vi fick chans en till detta jobbet då och det var ovanligt att just Kings rekommenderade folk så ännu ett plus i kanten ! Det blev även en liten shopping runda jag o Victor köpte "lite" cola , två flak med 30 st cola burkar på 375ml för endast 36 dollar ! (36 gånger 7 , gör matten själv). Gott !
 
På torsdagen hade vi ledigt och drog till stranden fast den här gången drog vi till en annan del av Sydney vid namn Manly. Man åkte båt från hamnen vid opera huset och sen 30 minuter bort kom man fram till Manly. Fräscht litet ställe med fin strand men man fick knappt bada pga att det var för strömt ! 
 
Fredag, idag var det jobb för Kings igen då , egentligen skulle vi bara jobba till 14 men det blev 3,5 timmes övertid så, aja cash is king ! Så nu är det äntligen dax för syppe. Fram med drickan och så ses vi i dimman Haaaade !!! // Simon (orkar inte kontroll läsa all text , sorry för stavfel ). (Förlåt honom för särskrivningen också! // Victor)

så!


En vanlig dag i Australien

Tjena faan
 
Klockan är nu 9 på morgonen eller som de säger här 9 AM och vi sitter o chillar på vårt rum... eller ja att vi sover är nog en bättre beskrivning. Just nu bor vi på ett hostel vid namn Wake Up! jävligt fräscht och modernt men det kostar ju dessvärre där efter.( hostel = vandrarhem ) det ligger placerat någonstans inne i sydney, precis vi har faktiskt ingen koll på vart i sydney vi befinner oss ! hehe... aja idag har vi varit på en föreläsning på Work And Travels huvud kontor där vi fick info om jobb, resor ,surf camp.. jaa allt !  Vi har också insett att det blir jävligt svårt o fixa boende här i sydney just nu under jul och nyår för skolorna tar nämligen sommarlov , ja sommarlov i december, snart vilket gör att det blir både ont om jobb och boende. Så vi står för ett dilemma , ska vi stanna kvar i Sydney eller ska vi behöva resa söder ut mot Mellbourne? För efter söndag kl 10 har vi inget tak över huvet, så vi letar för fullt efter någonstans att bo ! :D
aja dagens händelser var förutom att vi var på WT , att vi "stor handlade" vi frågade en snubbe vart det fanns en supermarket man kunde köpa massa stuffs, vi fick en förklaring, men ändå irrade vi runt 10 minuter för att hitta det ! Dagens inköps lista bestod av 8 liter vitt vin billigt som satan endast 84 spänn , 5 flaskor sprite för 28 spänn och till sist 20 paket nudlar woop woop , kan säga att man tröttande på nudlar redan efter 2 paket så det blir nog o stor handla igen snart.
Lite bilder på rummet och lobbyn på vandrarhemmet!
 
Eco signar ut , sivi haj

Hallaow litta

tjenare, klockan ar halv 11 och vi sitter pa Work And Travels huvudkontor o letar lagenhet for tillfallet och jobb for den delen. Blir ett mer ingande inlagg senare idag! Peace out.



Blev ett litet skypesamtal hem till lilla ludde !
 

Välkommen till våran blogg!

Det här skedet i livet trodde vi nog aldrig att vi skulle komma till, en egen blogg.. Vad händer där liksom? Ni som tar er tid att läsa denna grymma blogg kommer att få läsa om våran Australien resa bestående av surfing, dykning, jobbande, solande, badande och självklart "lite" festande.

För er som undrar hur allt startade kan vi väl säga så här. Allt började för länge länge sen, på en plats långt långt borta kallat..

Eller ja nu får vi väl vara lite realistiska. Planerna startade i Båstad, men var det för länge sen? Nej skulle inte tro det, för spontana som vi är drog vi ihop detta för lite mer än en månad sen. Resans destination visste vi men hur vi skulle gå till väga hade vi ingen aning om. Så vi började kolla runt och hittade då W&T (work and travel) som vi även dagen efter ett informationsmöte bokade resan med. 


Efter lite planering och mycket packning sitter vi nu här på Kastrup i Köpenhamn i väntan på flyget som avgår 08:05 och har iallafall konstaterat 3 saker.


1. Vi är verkligen på väg, This is for real! Vilket är galet nice.
2. Simon är inte den vassaste kniven i lådan på "fia med knuff"
3. Att Kastrup på natten medför mycket konstiga människor (danskar)


Så nu får vi hoppas att vi kan få några enstaka läsare att följa vårt försök att hålla denna blogg vid liv. Iallafall tror vi att vi har ett gäng föräldrar och släktingar som kommer att göra det för att inte oroa sig för mycket! aight?

Obs. Vi vet inte hur internet tillgången kommer att se ut "down under" så ha tålamod, vi kommer uppdatera. Och när vi väl gör det kommer det att bli med bravur!

 

Tjaaarååå