En stor FET update

Hallaow ! 
 
Jo nu var det ju ett tag sen det blev en update så kände att det var på tiden, det har ju hänt en hel del sen sist ! Ska försöka skriva en så bra recap som möjligt och för er äldre som inte vet vad recap betyder, så är det att jag helt enkelt ska återberätta allt ! 
 
Nå vart ska vi börja, well. Jag tror det var fredag och vi började bli lite oroliga vart vi skulle sova eftersom på söndagen så ja.. hade vi inget boende. Så hela dagen gick åt att sitta vid en dator och leta boende. Här i Australien har de en hemsida som är lik blocket där hemma så kallad Gumtree. Där spenderade vi vår fredags förmiddag utan resultat. Ajrååå. Men med lite tur och en åtlig Victor hittade vi till sist en lägenhet i ett område så kallat Pyrmont. Det utalas "Pyyyymon" för er som vill veta. I vilket fall den här lägenheten skulle kosta oss 800$ i veckan , men eftersom vi bara ville hyra den en månad ville vår lille indiska hyresvärd öka priset till 1200 dollar stället , vilket är svin dyrt men vi blev tvugna o ta det, men eftersom vi är 7 pers o dela är det helt OK. Det var ju dock ett litet bakslag när vi insåg att det ingick husdjur i hyran.... kackelackor. Det var bara att dra fram dammsugaren och så vart problemet löst!  Aja detta var ju tvunget o firas med gille på kvällen !
 
Nästa dag, lördag alltså, blev ju en lagom go bakisdag med alla möjliga fylle-historier för dem som tappat minnet. Men idag var det planerat att dra till Bondi beach och så blev det också, där skulle det serveras så kallat BBQ men sen hur Australienare tolkar BBQ vet jag inte, men vi fick en schlane (korv) och lite bröd ? aja what ever kom till Bondi iaf och vilken strand alltså GALET !
 
Söndagen kommer jag inte ihåg för de va så längesen men tror bara att vi flyttade in i lägenheten o chillade. 
 
Måndags stack vi till Work And Travel's högkvarter och fixade lite med våra CV lämnade in och ställde oss i arbetskön. Men som en blixt från en klar himmel kommer Max fram (alltså vår arbetsförmedlare) och frågar ifall vi ville jobba imon (Tisdag) och klart att vi ville det !
 
Så klockan 9 på tisdagen bar vi av mot vårt nya jobb som låg 20 minuter utan för centrum i Sydney. Vi skulle jobba för ett möbel företag vid namn King Furniture och jaaa det var ju verkligen kungligt ! Fräscha möbler som satan. Vår uppgift var i stortsätt att möblera om hela butiken för att "svira" om till sommar kollektionen. Efter 8 timmar var våran arbetsdag klar, och vi fick lära oss känna 3 sköna snubbar från helsingborg också ! Schööönt.  
 
På onsdagen blev vi väckta av att alla våra mobiler ringde kl 8 på morgonen. Gissa vem det var? jo de var Max igen som sa att vi hade ännu ett jobb på en ny Kings butik i en annan del av Sydney, så snabbt som fan käka vi frulle o bytade till arbetskläder och off till ännu ett jobb! Vi hade tydligen presterat så bra dagen innan att vi blev rekommenderade av Kings vilket gjorde att vi fick chans en till detta jobbet då och det var ovanligt att just Kings rekommenderade folk så ännu ett plus i kanten ! Det blev även en liten shopping runda jag o Victor köpte "lite" cola , två flak med 30 st cola burkar på 375ml för endast 36 dollar ! (36 gånger 7 , gör matten själv). Gott !
 
På torsdagen hade vi ledigt och drog till stranden fast den här gången drog vi till en annan del av Sydney vid namn Manly. Man åkte båt från hamnen vid opera huset och sen 30 minuter bort kom man fram till Manly. Fräscht litet ställe med fin strand men man fick knappt bada pga att det var för strömt ! 
 
Fredag, idag var det jobb för Kings igen då , egentligen skulle vi bara jobba till 14 men det blev 3,5 timmes övertid så, aja cash is king ! Så nu är det äntligen dax för syppe. Fram med drickan och så ses vi i dimman Haaaade !!! // Simon (orkar inte kontroll läsa all text , sorry för stavfel ). (Förlåt honom för särskrivningen också! // Victor)

så!


Kommentarer
Postat av: Bengt A

Det verkar vara "jobbigt"down under.
Vi njuter av snö o minusgrader
Fortsätt njuta av livet där ni är..,
Vi är mycket imponerade av era berättelser och hur ni beskriver det ni gör...
Vi ser fram emot fler berättelser framöver...
Nu är det dags att skotta snö:)

2012-12-15 @ 11:18:42
Postat av: Mats&Ulrika

Halloj Alexander & Co,
Vi följer er från Malmö med stort intresse. Ser ut som om ni har det f1 nice (lärde mig detta igår)och redan hunnit prova större delen av ölutbudet. Ska bli kul att följa era eskapader bland aussies och andra äventyrare down under.
Ha det så gott mates
Mats,Ulrika, Robert & Erik

2012-12-16 @ 20:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback