Gott Nytt År på er där hemma!

Vi vet att ni saknat oss, så här kommer ett stor update för att fylla igen alla frågetecken och dela med oss av våran sista del av det förra året. 
 
ENJOY
 
Vi får väl börja med att önska alla där hemma ett Gott Nytt År men även be om ursäkt för våran dåliga uppdatering på bloggen. Kan väl säga att det har funnits saker som har kommit före eller i vägen för denna blogg. Men vi har ett nyårslöfte som vi ska göra allt för att hålla vilket är "Bli bättre på att blogga" iallafall så gott vi kan. 
 
Så med detta inlägg får vi väl försöka fylla igen så många frågetecken som möjligt och sammanfatta våran sista del av 2012, året då världen skulle gå under.
 
Jag börjar med att fylla i några små detaljer angående våran 3a till lägenhet som vi nu bor i och som inte kom med i det förra inlägget. Till att börja med var de det här med priset på hyran, för när vi äntligen hade sett lägenheten och bestämt oss för att vi ville bo där så skulle vi komma överens om hyran vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Han ville hyra ut den en längre tid och vi hade bara planer på att stanna i Sydney en månad alltså över jul och nyår. Så priset började på 800 dollar i veckan om vi skulle bo där en längre period men eftersom vi visste vad vi ville så vart det han som fick ge sig och tillslut slutade hyran på 1200 dollar per vecka vilket är ca 8400 svenska kronor. För er som snabbt räknat blir det 33 600 i månadshyra.... Detta för oss 4 killar, Simon, viktor, Jag( Alexander) samt norrlänningen vi träffat vid namn Tony. Desperata efter boende som vi vart så var vi tvungna att köra på det, dock hade vi den turen att vi träffat 3 tjejer på wakeup som också vart på att dela boende alltså blev vi 7 stycken på hyran. Så det fick bli denna lägenhet med den lilla detalj att hyresvärden inte fick veta att vi skulle vara fler än 4a stycken i lägenheten då det skulle kostat oss 30 dollar extra per natt och person. 
 
Sen redan på måndagen lämnade Tony och två av tjejerna (Frida och Carro) oss för att dra en vecka på surfcamp så nu vart det lugnt i lägenheten! Bara jag, Simon, Viktor och Michaela. 
 
Vi fick under denna vecka uppleva våra första jobbedagar här i Sydney som Simon också skrev men vad jobbet gick ut på tror jag inte vi lyckades få med så här kommer en kort förklaring på det krävande jobbet:
 
Jobbet bestod av att ställa i ordning på ett företag som heter "Kings Furniture". Typ som Mio hemma alltså massa soffor, bord, hyllor etc, dock låg priset på dessa möblerna högt över det där hemma. Vi fick montera ihop möblerna och dom blev väldigt imponerade av att vi var så snabba så vi gav den ända och enkla förklaringen, " Ikea are from Sweden"vilket var lite halvt populärt då där lite prisskillnad men dom fick sig ett gott skratt iallafall. Efter detta fick vi vårt smeknamn "Ikea guys".  
 
Våran lugna och sköna stämning hemma i lägenheten blev dock inte långvarig. För redan på tisdagen fick vi ett samtal från Madeleine och Nathalie vars vänner Jenny och Eva var på surfcamp och hade genom Tony fått reda på om våran lägenhet och undrade om där fanns plats. Det gjorde tyvärr inte det från en början då 7 stycken i en 3a redan var redan då för många. Men efter ett litet tag fick vi ett samtal där det visade sig att Frida och Carro ville resa vidare så självklart öppnade vi våra dörrar för några nya tjejer! Och glada är vi för det nu då vi får sprida våran fina skånska till både Uppsala och Lindköping samt att vi även har planer på att resa vidare tillsammans med dessa personerna. Inget ont som inte har något gott med sig eller vad är det man säger?
 
 
Dagen efter alltså på onsdagen flyttade Madde och Natta in, och på fredagen kom Tony hem med Eva samt Jenny. Plus att vi lovat Frida och Carro sovplats överhelgen, och inte nog med det. Vi hade även lovat två andra killar från Surfcamp sovplats så just den helgen blev vi 13 personer i våran "lilla" 3a. Det var en ny upplevelse kan man säga men vi överlevde och lyckades genomföra några riktigt bra festkvällar tillsammans. 
 
 
Veckan därpå hände inget speciellt, vi åkte till Bondi igen samt att vi åkte till Manlybeach som också är en stor strand i Sydney. Vi lyckades även denna veckan hinna med några utgångar, sitta hemma och njuta av vårt grymt goda goon! Sen får vi ju inte glömma att vi även hann med att besöka Sveriges stolthet Ikea där vi handlade filtar och kudde till lägenheten samt köttbullar och potatismos.
 
 
För er som undrar vad GOON är: Goon är något alla "backpackers" dricker. Det är vitt vin eller rött om du vill det som du köper i baginbox och kostar ca 70 kr för 4 liter. Dricker man öl här i Australien så blir eran tid här kort då det kostar som på systemet hemma.
 
När tjejerna kom till lägenheten kom även listan med vad man ska göra och se i Sydney vilket vi inte varit så fokuserade på att göra. Och en av punkterna på denna listan var Blue Mountains som är en gigantisk nationalpark med "Three sisters" och några vattenfall samt allt annat en nationalpark kan innehålla. Så där spenderade vi våran fredag med att vandra drygt 2 mil och åka världens brantaste tåg uppför ett berg. Vi alla i "kollektivet" vandrade och såg dessa "sevärdheterna"   men Simon och Viktor bestämde sig på morgonen att ta en timme senare tåg vilket resulterade i att dom hoppade av på fel tågstation och vandrade 2 mil rakt ut i ingenstans för att sedan inse att dom gått fel och vandra hela vägen tillbaka... Det gav oss där hemma ett gott skratt iallafall, Simon och Viktor var dock inte lika roade efter den "lilla" promenaden men lite träning skadar aldrig eller vad tycker ni där hemma? Vi kan ju inte bara ha det gött och njuta av sol samt bad, lite nytta får vi göra med.. haha
 
 
Sedan kom dagen vi alla nog egentligen hade velat vara hemma hos våra kära familjer med snö, paket och god mat. Ja jag pratar självklart om julafton. Men  denna dag innehöll tyvärr ingen snö då vädret bestod av 30 graders värme och stekande sol. Så vi kan väl säga att julkänslan var nästintill obefintlig men vi gjorde det bästa av situationen. På dagen gick vi ner till Darling Harbour (hamnen i sydney) åt glass med tomteluvor och bara njöt av värmen. Där efter gick vi hem och satte igång filmen "Ensam hemma" åt chips, godis och drack Cola. Sen ville vi självklart inte missa den goda  julmaten så på kvällen hade vi bokat bord hos Svenska kyrkan i Sydney där det bjöds på en jultallrik med julmust samt vi grabbar även var tvungna att ta den obligatoriska julölen innan. Dom visade även Kalle Anka etc på storbildstv framåt kvällen så vi äntligen fick lite julkänsla.
 
Eftersom julafton kvällen sen mest bestod av mys hemma var alla pigga och glada till dagen då australierna firar sin julafton. Dock gjorde vi inget vettig då vädret var riktigt kasst så det fick bli en hel dag med kortspel för att ladda upp för vad som komma skall, den 26e..
 
Den 26e är det "Boxingday" vilket innebär "boxindaysale" och med 5 shoppinggalna tjejer i lägenheten gav vi oss ut bland Sydney x antal miljoner människor för att kolla vad denna rean hade att erbjuda. Kan väl säga såhär, jag kommer ALDRIG någonsin klaga på att det är mycket folk på Väla eller liknande. För detta var något helt extremt! Dom hade vakter vid alla rulltrappor och skickade upp några i taget vilket ledde till att det var kö till varje våning plus kö för att ta sig ut. Det var till och med köer in i vissa butiker då det var för fullt så dom släppte bara in en del åt gången.... suck. Men men been there done that, vi får väl se nästa gång man får uppleva den rusningen efter reagrejer. Lite shopping blev det iallafall för oss alla.
 
Resten av mellandagarna bestod av planering av vad vi skulle göra efter den 3e då vi skulle lämna lägenheten samt att vi även hann med en runda till Bondibeach för att njuta en sista gång av denna fantastiska strand. Det är ett måste om man åker till Sydney, en så stor strand så nära city och så mycket folk!
 
Sist men inte minst får jag väl försöka sammanfatta våran sista dag av detta fantastiska år, nyårafton. Vi bestämde oss efter att fått grymma tips av Victor Lindqvist (stort tack för dessa) att bege oss ut till en plats vid namn Blues Point Reserve. Denna park skulle vara den bästa plats för att se fyrverkerierna från alla delar av Sydney. Så klockan 07:00 på morgonen med packade massäckar och väskorna fulla med goon, öl och champagne gav vi oss iväg för att ta färjan dit. Väl där insåg vi att vi inte var först med denna tanke att spendera nyår där. Det var redan ett 100tal personer på plats som campat eller kommit tidigare än oss men vi lyckades ändå klämma oss in på första parkett. Nu var det bara att vänta dessa 16 timmar innan klockan skulle slå 00:00. Dagen erbjöd 30 graders värme och stekande sol, en hel del kortspel samt lite vila för att orka natten. Framåt kvällen vid 7 tiden var parken helt full och dom var tvungna att stänga den så folk inte längre kunde komma in. Vi satt lugnt och stilla på första parkett och njöt av våra massäckar och kall öl. Tyvärr blev inte våra njutning av öl långvarig för redan vid 9 tiden kom ett gäng poliser fram till oss och frågade vad vi hade i glasen samt om dom fick kolla våra väskor(parken vi var i hade alkoholförbud). Dom började i en väska och hittade där några öl samt champagnen, sedan fortsatte dom och hittade då en 5 liters goon samt ytterligare någon flaska champagne. Redan nu hade vi fått en hel del blickar på oss av allt folk som fanns runtomkring oss och kineserna som fanns runt om vart inte slöa med att få upp kameror och mobiler (standard). Där efter fortsatte poliserna sin skörd och lyckades samla ihop en hel del sprit,öl och vin tills dom kom till den stor väskan(Simons backpacker väska som vart full med öl och champagne) då en av poliserna reser sig upp och kollar på oss och utbrister "Are you fucking kidding with us?! We have never seen this much". Då hörde vi hur alla omkring utbrast i skratt och ännu fler kameror kom fram, så snart kan ni säkert se oss på youtube. När polisen sedan lämnat med all sprit i sitt förvar kunde vi inget annat än att skratta och självklart ställa upp på gruppfoto för de 100tal människor som vi bjudit på ett gott skratt till. Vi blev till och med bjudna på godis av en dam som tyckte synd om oss! Dom sista två timmarna innan 12 slaget blev långa men vi hade trevligt ändå utan dricka, vi hade ju varandra och musiken. Sen kom det efterlängtade tolvslaget och kan väl säga att det vart något utöver del vanliga. Har aldrig sett så mycket fyrverkerier och så organiserat och fint! För er som vill uppleva ett bra nyår, åk dit för det vart helt sjukt! 
 
 
Efter alla fyrverkerier kunde vi faktiskt till vår förvåning hämta ut vår kära sprit, då det endast var förbjudet att dricka i parken och inte att ha det med sig. Så 00:20 in på 2013 var vi på det igen och ölsugna som aldrig förr! Vi satte oss i en annan park drack några öl för att sedan ta tåg in till city och buss ut till Coogee beach där vi planerat att se soluppgången. Men redan efter en timmes sömn på stranden  insåg vi att vi vart för trötta för det då vi nästan varit vakna i 24 timmar så vi begav oss istället hemåt och avslutade nyår med en cheeseburger på donken klockan 05:30 och en kall dusch när vi väl var hemmma! 
 
Avslutar detta inlägg med att säga att vi nu är på väg mot nya äventyr hela gänget, vi har alla lämnat lägenheten idag den 3e och sitter just nu på en buss där alla sover (förutom jag). Bussen kommer ta oss 12timmar söderut ner till Melbourne där våra förhoppningar är att kolla på lite tennis då det just nu är Australian Open samt att vi gärna vill hitta ett farm jobb. Vi får väl se hur det går med det men uppdatering kommer så fort vi får tag i internet och fått koll på läget där nere. 
 
Tills dess får ni ha det grymt där hemma och lämna gärna en liten kommentar så vi får gnistan till att fortsätta skriva, Haaaaadet 
 
 
Tjaarråå / Bengan  
 
 
OBS! Vi lever fortfarande här "down under", världen gick inte under här heller! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bengt A

Härligt att få er uppdate.
Ni har haft "compact living" i Sydney men det låter som att ni fixat det bra.
Lycka till med jobbsökandet i Melbourne.
Om ni kommer in på tennis och kollar någon av de svenska tjejerna så får ni ordna en ordentlig hejaklack så syns ni kanske på svenska sportnyheter.
Bra jobbat med bloggen. Det uppskattar vi som är på " hemmaplan"

2013-01-04 @ 12:02:31
Postat av: Bengt A

OBS!
Glömde säga till att hälsa till er alla från oss alla och önska ett Gott Nytt År " down under"

2013-01-04 @ 12:03:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback