Ölspelande, sköna människor, grym stämning och allmänt chill! That´s Melbourne

Nu har vi spenderat våra första dagar här i Melbourne som Victor skrev i förra inlägget och kan väl säga att det är bättre än vi förväntat oss! Själva staden är lätt att hitta i, folket här stressar verkligen inte och vi har lyckats pricka in ett riktigt grymt hostel med sjukt sköna människor! Några från Smålands skogar, andra från Piteå, falköping, Australien, Usa, Tyskland, you name it. Alltså en grym blandning men alla med två saker gemensamt, skön inställning och dricker goon. 
 
När vi anlände i fredags var det grymt varmt närmare 42 grader så den dagen blev det inte mycket gjort. Vi chilade mestadelsl i parken och gick en liten rundvandring i staden kollade läget. Vi ringde även runt till en del farmar och kollar jobbläget vilket visade sig vara svårare än vi trott men vi la inte allt för mycket energi på det.
 
På lördagen var det tänkt att vi skulle göra något vettig så som åka till stranden eller kolla in något museum men det slutade med att vi endast gick en runda till i staden. Dock tog orken för att vandra slut ganska snabbt så vi begav oss tillbaka till hostlet redan vid 5 tiden och satte oss i "matsalen/köket" på hostlet för att spela ölspelet/goonspel med massa sköna folk från alla delar av världen. Till och med personalen på hostlet var med på detta spel som framåt småtimmarna resulterade i att Victor somnade så sött mitt på golvet i vårat rum. För oss andra fortsatte det i olika delar av hostlet och i parken som ligger precis utanför där vi bor. 
 
Eftersom vi trivs så grymt bra här på hostlet och lärt känna massa sköna människor så bestod söndagen endast av kökshäng, skitsnack och film. Men vi hann faktiskt med att göra en vettig sak, att boka två stycken campervans, en till oss killar och en till tjejerna som vi åkte ner hit med. Så på onsdag när vi hängt på hostlet ett tag till beger vi oss iväg för en 10 dagars roadtripp tillsammans. Tanken är att vi ska köra Great Ocean Road upp till Adelaid, för att sedan fortsätta resan upp till Uluru som ligger mitt i landet och är världens största sten. Efter det ska vi köra hela vägen tillbaka ner till Melbourne och försöka hitta ett jobb.  Våran lilla roadtripp som vi ska göra på 10 dagar kommer alltså innehålla ca 550 mils bilkörning, mysiga nätter på olika stränder,(lite) goon samt massa ökenkörning och förhoppningsvis en och annan känguru. Så förhoppningsvis får vi uppleva en hel del med våran bil och kan uppdatera er med ett långt inlägg när vi kommer tillbaka.
 
 
 
Länka och sprid gärna våran blogg vidare! Desto fler läsare ju bättre blir vi på att uppdatera! Så tveka inte, länka vidare! 
 
Sedan behöver vi även eran hjälp, vad saknas på bloggen? Vi har funderat lite men vet inte riktigt vad ni vill se och läsa, så skriv gärna en kommentar och säg vad som saknas! 
Exempel:
Fler bilder 
Simons Ecotips
Bengans Hiss och diss
Matsedel för veckan
Recensioner av hostel etc
Mer info om sevärdheterna vi kollar på eller upplever
Mer detaljerade dagar
 
Juste det, det är upp till er vad ni vill läsa! Vi gör allt för att ni ska följa denna blogg och det ni läser är bra!
 
Hadet grymt där hemma för det har vi här Down under!
 
Tjaaråå / Bengan
 
Obs! Tyvärr fungerar det inte att ladda upp fler bilder just nu men så fort det fungerar kommer ett inlägg med massor utav bilder!
 
 

Kommentarer
Postat av: Thomas

Ni verkar ha det betydligt bättre än vad vi har det, här på andra sidan oppepå. +6 gr regn, dimma o mörkt som i en isbjörns r..v. Kul med bloggen, det man undrar är lite vad ni käkar o dricker ( mer än goon). Har ni ätit kangaroo burgers, eller nått annat gått aussie käk ., be carefull på er walkabout, ring "donken " eller croc dundee vid problem, fam Taso hälsar från isbjörnlandet. Ps hoppas när ni kommer tillbaka till melB, att ni hittar nått jobb. Även om vi längtar efter er, verkar ni ha det roligaren än hemma !

2013-01-08 @ 18:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback